Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 kamu personeli alımında süreç yaklaşıyor gibi gözüküyor. 29 bin kamu personeli alım müjdesi sağlıkçıları ve teknik personeli sevindirirken; yapılacak alımlarla alakalı çok sayıda soru işareti bulunuyordu. Sosyal medya platformları üzerinden aktarılan ifadelerde adaylar genellikle kadro dağılımlarını merak ediyor, kadro dağılımına yönelik bilgilendirmelerin ne zaman yapılabileceğini soruyorlardı. Bu sorularla alakalı olarak önemli bilgilendirmeler kamuoyu gündemine ulaşmaya başladı...

29 BİN 600 KAMU PERSONELİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Cumhuriyet Gazetesi yazarı tarafından kaleme alınan haberde, 2019 yılında 29 bin 630 kamu personeli alımı yapılacağı yönünde ifadeler kullanılmıştı. Bu noktada çok sayıda kadro için resmi açıklamaların ne zaman geleceği merak edilmişti. Konuya yönelik önemli bir gelişme yaşandı ve kadro dağılımları gayri resmi şekilde açıklandı. Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş, yaptığı bir son dakika açıklamasında kadro dağılımı noktasında sosyal medya hesabı üzerindenpaylaşım gerçekleştirdi. Paylaşımında 2019 yılı için 29 bin 689 kişilik kadrodan bahseden Altıntaş, bu kadrolardan 14 bin 360 kişisinin hemşire, 1600 civarı ortaöğretim hemşire, 8081 tekniker, 1776 teknisyen ve kalanı da diğer lisanslardan olmak üzere personel alımları yapılacağını söyledi.

İlgili paylaşıma yukarıdan göz atabilirsiniz. Bu alım süreciyle alakalı çok yakın zaman içerisinde ilan duyurusunun veya açıklamasının gelmesini beklemekteyiz. İŞİN OLSA ekibi olarak bu tarihin Mayıs - Haziran ayları arasında olacağını düşünmekteyiz. Süreci takip edip sizlere bilgilendirmeleri yapmaya çalışacağız. Tüm gelişmelerden haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim