Sağlık Bakanlığına merkezi memur alımları KPSS puanlarına göre ÖSYM üzerinden yapılacak. Buna göre İlgili bölümlerden mezun olan adaylar için ayrılan kadro sayısı 8844 olarak açıklandı. Farklı eğitim düzeyinde alımlar gerçekleşecek. Lise mezunu 830, Lisans mezunu 4.841 ve ön lisans mezunu olarak 3173 kişilik kadro ayrıldı.

LİSE MEZUNU 830 KİŞİ ALINACAK?

Hemşire kadrosundaki alımlarda 3 bin 762 kişi, Ebe kadrosunda ise 1091 kişi alınacak. Lise hemşire alımı kadrosu 527 olarak açıklandı. Lise sağlık teknikeri olarak acil yardım kadrosunda ise 303 kişi olacak. Diğer kadrolardaki alımların bir çoğu lisans ve ön lisans bölümlerine ayrıldı. Buna göre Sağlık Bakanlığına bağlı taşra birimlerinde hastanelerde görevlendirilecek olan personel alımları için başvuru tarihleri ise şu şekilde;

2020/4 BAŞVURU TARİHLERİ; Başvurular 14 Şubat 2020 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. 20 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecek. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden başvurular tamamlanacak.

ÜCRETLER; Adaylar tercih ücreti olarak 20 Tl ödeme yapmaları gerekmektedir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen adaylar ÖSYM Ödeme sayfası üzerinden ödeme işlemlerini yapabilirler. Diğer bankalarda ise Akbank, Albaratürk, Finsnbank, Kuveyt Türk, Halk bankası üzerinden internet bankacılığı, ATM ya da şubelerine ödeme yapılabilecek. Vakıflar bankasından ise Atm ve şubelerden ödeme alınacak. Ziraat Bankası internet bankacılığı il ATM üzerinden ödeme yapabilirler. Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyet için hariç olacak. ÖSYM 2020-4 KPSS tercihleini tamamlamak isteyen adaylar için aşağıdkai bağlantı üzerinden işlemlerini yapabilirler. 

İlan kılavuzu

Editör: TE Bilisim