Sağlık Bakanlığına yeni personel alımı müjdesi geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üniversite hastanelerine 14 bin 500 personel alımı kadrosu ihdas edildiği müjdesini verdi. Bu alımlardan 8 bin 638 kişinin kadro dağılımı açıklandı. En çok alımlar hemşire kadrosunda olacak. 33 Üniversiteye 8 bin 638 kişilik istihdamda 5 bin 814 hemşire, Bin 130 sağlık teknisyeni, 295 röntgen teknisyeni, 247 laborant kadrosunda alım olacak. İlanlar açıklanmaya başladı. Bu konudaki gelimeler için TIKLAYIN

30 BİN KONTENJAN BEKLİYORUZ

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2900 personel alımı kadrosu daha açıklanması bekleniyor. Sağlık Platformları Derneği Başkanı Aras Ali Altıntaş müjdeyi sosyal medya üzerinden adaylara duyurdu. Platform Başkanı Altında mayıs ayında 30 bin ek atama istendiklerini. Sahada emek veren personellere nefes aldırılması gerektiğini ifade etti.

14 BİN 500 SAĞLIKÇI ALIMI ÖSY’DEN YAPILSIN!

Üniversiteye alınacak olan sağlık personellerinin ÖSYM üzerinden ve KPSS ile alınması gerektiği konusunda Yüksek Öğrenim Kurumuna Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan tarafından bir yazı yazıldığı açıklandı. Yazıda Kovıd-19 ile en önde mücadele eden sağlık kadrolarındaki ihtiyacı gidermek için üniversitelere kadro verildiği bu kadrolardaki ilanların merkezi bir atama ile ÖSYM tarafından yapılması ve KPSS şartı aranması istenildiği aktarıldı. 14 bin 500 kişilik kadrolarda ilanlar Üniversiteler tarafından açıklanmaya devam ediyor.

KADRO DAĞILIMI;

Cumhurbaşkanlığı tarafından kadro ihdas edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastaneleri ve sağlık birimlerinin ihtiyaç olduğu kadrolardaki alımların hangi kadrolarda olacağı açıklanacak. Büyük bir çoğunluğu hemşire, sağlık teknisyeni kadrolarında alım olması beklenmiyor.

2 bin 900 personel alımında hangi kadrolarda bekliyorsunuz
 

Editör: TE Bilisim