Sağlık Bakanlığının 2018 personel alımı takvimine göre taşra teşkilatlarına alım yapılacak. Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN, sağlık bölümlerinden mezun olarak atanmayı bekleyen yüzbinlerce adayın beklediği sağlıkçı alımları müjdesini verdi. Buna göre işin olsa ekibi olarak sağlık Bakanlığının ihtiyaç bulunan kadrolarında ne kadar alım yapılacağını, en çok alım yapılacak branşları aktarıyoruz.

EN ÇOK HANGİ BRANŞTA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığının 2018/5 sözleşmeli pozisyonlarda öğrenim düzeylerine göre kadro dağılımında en çok hemşire kadrosuna kontenjan ayrıldı. Buna göre Lisan düzeyinde 7 bin 234 hemşire alınacak. Lise mezunu hemşire alımı 954 kişi olacak. Eğitim düzeyinde Lisans mezunu olarak Bin 950 (1950) ebe kadrosunda alım gerçekleşecek. Sağlık Teknikeri unvanında bir çok branşta alımlar yapılacak. Özelikle ön lisans ve lise mezunu sağlık tekniker alımlarında en çok ilk ve acil yardım branşında kadro ayrıldı. Bu kadroda 1.006 kişi alınacak.

Atamalarda Lisans mezunu alım 10 bin 252, önlisan mezunu 5 bin 567, orta öğretim mezunu ise 2 bin 181 kişi alım gerçekleşecek.

İŞTE SAĞLIK BAKANLIĞI KADRO DAĞILIMI;

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Adayların başvuru için gereken başvuru şartları için ilanın yayımlanmasını bekliyor. 18 bin memur alımında lise ön lisans ve lisans eğitim düzeyinde alımlar hakkında Bakan Ahmet DEMİRCAN Samsunda önemli açıklamlar yaptı. Sözleşmeli olarak yapılacak alımlarda ilanın perşembe günü yayımlanacağı açıklandı. 2018 yılında alımlarda toplam sayının 56 bin olacağını belirten Bakan DEMİRCAN, 2019 yılında da çok daha fazla sağlık personeli istihdam edilmesini istediklerini belirtti. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim