Binlerce adayın büyük heyecanla beklediği Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımları yayımlanıyor. İşin Olsa ekibi olarak derlediğimiz bu haberimizde Sağlık Bakanlığı personel alımları hakkında tüm detayları vermeye çalışacağız.Haberimizin içeriğinde, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar, Başvuru şartları, Başvuru tarihi ve geçen yıla göre bu seneki alımları kıyaslayacağız.

2019 YILI İÇİN İLK ETAP'TA 12 BİN MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca temmuz ayının ilk haftası ( 05 Temmuz 2019 ) yaptığı açıklamada 2019 yılı alımlarına değindi. Bakan yaptığı açıklamalarda, 2019 yılı için 29 Bin 689 memur personel alınacağını belirtti. Ancak bu sayının ilk etapta 12 bin olacağını açıklayan Bakan Fahrettin Koca alım yapılacak kadrolara da değindi.

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı ilk etapta, Hemşire, Ebe, Sağlık Teknisyeni / Sağlık Teknikeri, psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk gelişimci, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi alımı yapacak.

Bu pozisyonların 6 bin 835'i Hemşire adaylarına, 1000 Ebe adaylarına, 3000 Sağlık teknisyeni / Sağlık teknikeri adaylarına ve geri kalan 1165 kişilik kadro ise diğer pozisyonlara dağıtılacak. Söz konusu 12 bin alım Türkiye genelinde bulunan Sağlık kurum ve kuruluşlarına yapılacak.

2018 YILI ALIM KONTENJANLARI NASILDI?

Sağlık Bakanlığı 2018 yılında ÖSYM Merkezi yerleştirme ile ve İŞKUR aracılığı ile alım yaptı. Sağlık Bakanlığı kontrolünde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı KPSS 2018/5 kapsamında 18 Bin Personel alımı için adaylardan tercih aldı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için tercih işlemleri alınmıştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2018 yılında Eylül ayında bir ilan daha geldi ve İŞKUR aracılığı ile 5 bin 298 personel alımı ilanı yayımlanmıştı. Alımlar Sürekli İşçi Engelli İşçi ve Eski Hükümlü işçi kadrolarında yapıldı.

Yani Sağlık bakanlığı 2018 yılı içerisinde 18 Bin KPSS puanı ile ve 5 bin 298 KPSS'siz olmak üzere toplamda 23 bin 298 memur alımı ve personel alımı yapmıştı. Geçen yıl ilanların detaylarını incelemek isteyen adaylar için aşağıda bağlantıları paylaşacağız.

KPSS Puanı İle Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

KPSS'siz Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

12 BİN MEMUR ALIMI'NI ÖSYM YÖNETECEK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı duyurusunda alımların KPSS puanı ile ve ÖSYM tarafından yayımlanacağını belirtti. Bakan yaptığı açıklamalarda " Bugüne kadar olduğu gibi KPSS puanıyla yapılacak bu atamalar için Bakanlığın Yönetin Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM İnternet adresi üzerinden takip edilecektir" dedi. Buda Alımların Merkezi atama ile yapılacağını ortaya koymuş oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların detaylarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

TERCİH KILAVUZUNA BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR?

  • Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  • KPSS 2019 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI 2019 YILI ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK!

2018 yılı Merkezi yerleştirme ile adayların başvuruları 04 haziran 2018 tarihi ile 11 haziran 2018 tarihleri arasında alınmıştı. İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilan için ise, 04 Eylül 2018 tarihi ile 13 Eylül 2018 tarihleri arasında alındı.

Aslında geçen yılki tarihlere bakacak olursa Sağlık Bakanlığı 2019 yılı Personel alımları için biraz geç kaldı. Ancak Bakanlık yapmış olduğu açıklamasında alımların bir ay içerisinde yayımlanacağını açıklamıştı. Yani Söz konusu olan Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı Ağustos ayı ikinci haftası veya Eylül ilk haftası yayımlanabilir.

BAŞVURU ÜCRETLERİNE ZAM GELEBİLİR!

Sağlık Bakanlığı ÖSYM üzerinden alım yapacak olup adayların tercih işlemine başvuru yapabilmeleri için tercih ücreti talep ediliyor. Geçen yıl adaylardan 15 TL tercih ücreti alınmıştı. Ancak 2019 yılında ÖSYM tercih işlemlerinde bir çok alanda zam yaptı ve 2019 alımlarında tercih ücreti 20 TL olabilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINI BEKLEYEN VE BİLGİ ALIŞVERİŞİ İÇİN KADIN ERKEK ADAYLAR BURADA.

İlan yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirmeyi unutmayınız.

ÖZEL HABER / İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim