Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen önemli projelerden ve adımlardan birisi olan şehir hastaneleri projeleri kapsamında, en son Ankara Bilkent Şehir Hastanesi inşa edilmiş ve geçtiğimiz ay itibariyle hizmete başlamıştı. Bu şehir hastanesinin tam kapasiteyle çalışmaya başlaması durumunda 12 bin personelin yalnızca burada görevlendirileceği ifade edilmişti. Bu konuyla alakalı Bakan tarafından müjdeli haber verildi. Bakan, 2019 yılı personel alımlarına da değindi...

BU YIL 25 BİN PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uzunca sürelerdir merakla beklenen personel alımlarıyla alakalı bilgilendirme gerçekleştirdi. Şehir hastanelerinin açılması ve hizmete başlamasıyla beraber personel ihtiyacının gündeme geleceğinin belirtildiği ilan süreçleriyle alakalı müjdeli haber verildi. Bakan Koca sağlık personeli alımlarıyla alakalı olarak yeni alımların önümüzdeki aylarda gerçekleşeceğini ifade etti. Açıklamasında " Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent'te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak. " şeklinde konuştu.

Bakan açıklamasında bu yıl itibariyle 25 bin hekim, eczacı, diş hekimi ve diğer alanlarda atama yapılacağını müjdeleyerek, kamuoyuna bilgilendirmeyi sağladı.

25 BİN PERSONEL ALIMIYLA ALAKALI GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA