Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda olan 60 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacğaını açıkladı. Buna göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) Genel İdare hizmetleri sınıfında 9. dereceli boş bulunan kadrolarına memur alımı ( Üst Kurul Uzman yardımcısı ) alacak. 

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Hukuk, Maliye, İktisat, İşletme, Türk Dili Edebiyatı, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, İletişim, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği ve İstatistik alanlarında alım yapacağını belirtti.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

RTÜK alım yapacağı yıkarıdaki alanlar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile yani 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan 2017 veya 2018 yıllarında YDS den İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinden en az D seviyesinde puan almış olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki tabloya göre KPSS puan türlerinden en az 70 puan almış olmak, en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin tablodaki bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

İlgili ilan için adaylar başvurularına 07 ocak 2019 tarihi itibari ile başladılar ve başvurularda süre daralmakta. Adaylar en geç 18 ocak 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını RTÜK resmi internet sayfası (www.rtuk.gov.tr) üzerinden açık ve eksiksiz olarak dolduracakları Sınav Başvuru Formunun çıktısını imzalamak suretiyle başvuracaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim