Çorum Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazetede 17 Kasım 2020 tarihi ile gelmiş olan ilanlara göre Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar içerisinden alım yapılacak. Peki hangi kadrolarda memur alımları yapılacka? Adaylardan aranan nitelikler nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

KADRO DAĞILIMI:

Çorum Belediyesi: Belediye 22 kişilik kadro ile Zabıta Memuru ve İtfaiye eri  alımı yapılacak.. Buna göre Ön Lisans mezunu 12 İtfaiye eri ve 7 Zabıta memuru alımı yapılacak. Lisans mezunu ise 3 Zabıta memuru alınacak.

İçişleri Bakanlığı: Bakanlık Sözlelmeli olarak görev yapacak 12 Bilişim Personeli alımı yapacağını bildirdi. Buna göre, 1 Sistem Çözüm Mimarı, 1 Kıemli .net Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Java Uygulama Geliştirme Uzmanı, 4 Java Uygulama Geliştirme Uzmanı, 2 .net Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 Veritabanı Uzmanı, 1 Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Ağ Uzmanı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Genel olarak şu şartlar aranacak.

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak

ÖZEL ŞARTLAR:

Çorum Belediyesine memur alımı için adaylardan özel olarak 2020 yılında yapılan KPSS 'den Öm Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Sınav tarihi ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, En az B sınıfı ve C Sınıfır sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

İçişleri Bakanlığı memur alımı özel şaertları ise, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak, 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Aynı zamanda alım yapılacak kadrosuna göre bazı özel nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Çorum Belediyesine başvurular 04.01.2021 tarihinden 08.01.2021 tarihi saat 17.00’a kadar (mesai günlerinde saat 08:00-17:00 arasında) Çorum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığına başvurular ise www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan "2020 yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru Formu’ na, 20-29 Kasım 2020 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Android İşin Olsa Uygulamamız

İOS İşin Olsa Uygulaması

Editör: TE Bilisim