Kamuya 528 Memur Alımı için ilanlar yayımlandı. Resmi Gazete'nin Memur Alımı ilanlarına göre iki belediye ve Gelir İdaresi Başkanlığı toplamda 528 kişilik kadro ile alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak haberimizde sizlere Resmi Gazete'nin 02 Şubat 2021 tarihli ilanları hakkında detayları aktaracağız.

528 MEMUR ALIMI İLANI KADRO DAĞILIMI:

Yayımlanan ilanlara göre Belediye Memur Alımı ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapılacak. Alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara göre,

  • Van Büyükşehir Belediyesi,
  • İstambul Büyükçekmece Belediyesi
  • Gelir İdaresi Başkanlığı,

Bünyelerine alım yapacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda,

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

f) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

g) Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır.)

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı:

GİB Türkiye geneli farklı taşra teşkilatlarındaki eksikliği karşılamak üzere 337 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı gerçekleştirecek.

Bu yönde adaylara sözlü sınav yapılacak olup, Sınav Ankara'da 01-11 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. Güvenlik Görevlisi alımı başvuruları başlamış olup en geç 10 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Van Büyükşehir Belediyesi:

108 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde duyurulan ilanda 112 kişilik kadro yer almaktaydı ancak 02 Şubat 2021 tarihli ilana göre Avukat kadrosu iptal edilerek toplam alım sayısı 108 e düşürüldü. Alımlar en az lise mezunu kapsamında yapılacak olup Lise Mezunu Memur Alımı yapılacak.

Bu kapsamda alımlar, 8 Mühendis, 65 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 5 Şehir Plancısı, 5 Bilgisayar İşletmeni, 10 Belediye Trafik Memuru ve 15 Zabıta memuru alımı yapılacak. Başvurular 08-12 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Bahçelievler Belediyesi:

Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 83 kişilik boş kadro ile 6 Mühendis, 3 Mimar, 3 Şehir Plancısı, 5 Bilgisayar İşletmeni, 10 Düz Memur ve 50 Zabıta memuru alımı yapılacak. Adayların 2020 yılında yapılan Kamu personeli seçme sınavından Lisans seviyesinde p3 ve Ön Lisans seviyesinde P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim