Rekabet Kurulu uzman yardımcısı alımı sınavı açtı.

Rekabet Kuruluna 20 personel alım ilanı 12 Mart 2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı sistemi üzerinden duyuruldu. Açıklanan ilanda 4 yıllık lisans mezunu olan adaylara yönelik olarak istihdamlar gerçekleşecek. 3 farklı grupta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya İşletme, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme bölümlerinden mezun adaylar için 10 kişi alınacak. Hukuk bölümü mezunları arasından 5, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İstatistik ve Bilgisayar, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik, Bilgisayar Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezunlara yönelik olarak ise 5 kişi alınacak. Başvuru şartları şu şekilde açıklandı.

20 MEMUR ALIMI;

Genel başvuru şartlarına göre adayların 657 sayılı devlet memurları kanununda 48. maddedeki genel şartlara sahip olmaları gerekli olacak. Mezuniyet şartlarına sahip olmaları, yaş şartlarına göre 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak gerekli olacak. Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalığının olmaması, Kpss sınavlarından başvuru yaptıkları alanlara göre 2018 ve 2019 Kpss sınavlarından en az ilk gruptaki alımlarda 85, diğer gruplardaki alımlarda ise 80 ve üzeri puana sahip olmak gerekli olacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Uzman yardımcılığı yazı sınavına katılmak isteyen adaylar 12 mart 2020 tarihinden itibaren başvurularını rekabet.gov.tr adresi üzerinden sınav duyurusu alanında bulunan başvuru formunu doldurmalarını gerekli olacaktır. İlgili yönetmeliğe göre belgelerin asıl onaylı suretleri ile sınavlarda başarılı olan ve atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek.

İlan detayları