Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için 60 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştiriyor. Başvurular 07 Ağustos 2017 tarihi itibari ile başlamış olup adaylar en geç 18 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylardan başvuru için bazı nitelikler aranmaktadır. Bu şartların taşınması durumunda herkes başvuru yapabilir. Başvuru yapmış olan adaylar başvuru sonuçlarına göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılacak olan Giriş Sınavına katılacaklardır. Giriş sınavı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılacaktır.

HANGİ ÖĞRENİM DALLARINDA ALIM YAPILACAK?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu toplamda 60 kişilik kadro ile farklı öğrenim dallarından alım gerçekleştirecek. Bunlar ise, 2 istatistik, 4 Yazılım ve Bilgisayar Mühendisi, 8 Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, 3 İletişim, 1 Tarih, 1 Psikoloji, 3 Sosyoloji, 3 İlahiyat, 3 Türk Dili Edebiyatı, 2 Maliye, 3 Uluslararsı İlişkiler, 4 Kamu Yönetimi, 5 işletme, 8 İktisat ve 7Hukuk alanında toplamda 60 kişi alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) alım yapacak olduğu 60 kişilik kadro ile adayların sınava katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulları ile ilgili makamlarda denkliği onaylanmış yurtdışında yüksekokullarda eğitim almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 ve üzeri puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavının İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça bölümlerinden (YDS 2016 veya 2017 yılı) asgari (D) düzeyinde veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun alım yaptığı 60 kişilik kadro ile adayların başvurularını hemen yapmaları gerekmektedir. Çünkü başvurular başlamış olup en geç 18 Ağustos 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü en geç 18:00 a kadar teslim edilecek olup, adaylar RTÜK internet sitesinden başvuru formunu indirip, çıktısı alıp doldurup imzaladıktan sonra, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üniversiteler Mahallesi 1597. Cadde No:13 06800 Bilkent Çankaya/ANKARA adresine posta ile veya hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında şahsen başvuruda bulunabileceklerdir