PTT çok sayıda personel alımı yapacak. Devlet Personel Başkanlığının 4 Mayıs tarihinde yayımladığı duyuruda Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi 2018/1 alımları yapılacak. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığının yapacağı alımlarda idari hizmet sözleşmeli 5.000 kişi istihdam edilecek.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Adayların 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Kamu haklarından yasaklı olmayan TCK 53. madde de belirtilen suçları işlememiş olmak, yüz kızartıcı bir eylem nedenli suçlardan ceza almamış olmamak, askerliğini bitirmiş ertelemiş ya da askerlik ile ilgisi bulunmamak, adayın görevini yapmaya engel herhangi bir beden yada akıl hastalığının bulunmaması, başvuru yapacağı unvan için istenilen eğitim düzeyinde bulunması, güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve adaylara yapılacak olan sözlü yada yazılı sınavdan başarılı olması gerekiyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

5 Bin kişinin alınacağı PTT alımlarında başvurular 14 Mayıs tarihinde başlayacak. Son başvuru tarihi 18 Mayıs 201 saat 23:59'a kadar sürecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

4 Mayıs tarihinde yayımlanan PTT 5 bin personel alımında başvurular internet sitesi üzerinden yapılacak. www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr siteleri üzerinden 14 mayıs tarihinden alınmaya başlayacak.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adayların sınav ücreti olarak 60 Tl ödemesi gerekecek. Sınav başvurusundan önce PTT'nin 184 nolu posta çeki hesabına başvuru ücretinin yatırılması gerekmektedir. 

 PTT 5 Bin Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar Nedir?( Ek-1 Ek-2 ve Ek-3 )