Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılacak olan Polis Özel Harekat Polisi alımları için 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile KPSS şartının kaldırılmasına hükmeden madde eklenmişti. Yeni alımlarda KPSS puanı şartı aranmayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmelerinde bu şartı düzenleyen 28. madde kabul edildi. PÖH alım şartlarında yapılan değişiklikler neler? 

Bilindiği gibi Polis Özel Harekat alımları başvuru şartlarında 29 Ekim 2016 tarihinde kanun Hükmünde Kararname ile yapılan değişikler önceki dönemlerde yapılan Polis özel harekat Polis alımlarında başvuru yapan adaylar KPSS puanı almasına gerek kalmadan başvuru yapabiliyorlar. Önümüzdeki aylarda yapılacak olan alımlarda da KPSS puanı aranıp aranmayacağı adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorulmakta. Yeni değişiklik Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylandı. 

2018 PÖH ALIMLARINDA KPSS ARANMAYACAK

676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 maddesinde  Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaksızın maddesi bulunuyor. 676 KHK 28. madde şu şekilde; "Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir. Bu fıkra kapsamında alınacak olanların eğitim süresi ve eğitim şekline ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Bakanlık tarafından belirlenir."

Bazı yayın organlarında PÖH alımlarında KPSS aranacak haberleri yapılmakta. İşin olsa ekibi olarak yaptığımız değerlendirmede 676 sayılı KHK'da 28. madde de 3201 sayılı Kanuna eklenmiş olduğundan PÖH alımlarında en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek ve KPSS'den belli bir puan şartı olmayacak.