Polis Akademisi Başkanlığı yeni bir duyuru yayımladı. Polis Özel Harekât olarak görev yapan polis memurları arasından 500 komiser yardımcısı için alım ilanı açıklandı. Emniyet mensuplarına yönelik olarak 2018 4. dönem emirlik eğitimi sınavı duyurusunda merkez ve taşra teşkilatında görev yapan polis özel harekat branşlı çalışanlar başvuru yapabilecek. Meslekte iki yılını doldurmuş olması ile yaş şartında kırk beş’i geçmemiş olması, eğitim düzeyinde lisans mezunu olması istenilecek.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Personel bilgi sistemi üzerinden yapılacak olan başvurular 21 Mayıs tarihinde başlayacak. Son başvuru tarihi ise 30 Mayıs'ta son bulacak. Ayrıca sınav tarihi henüz belli değil. Ayrıca sınav tarihi için bir duyuru daha yapılacak.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ön başvuru yapmak isteyen adayların başvuru için 200 Tl ödeme yapması gerekecek. Bu ödemenin 21 Mayıs-30 Mayıs tarihilerinde yapılması 17:00'a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesine ödeme yapılması gerekecek. şehit veya gazi eş ve çocukları ücret ödemeyecek.

Başvuru ücreti hangi bankadan ödenecek: Başvuru ödemeleri sadece Halkbankası şubelerinden ve ATM'lerden yapılacak. Adayların ödemelerde TC belirtmeyen adayların başvurusu kabul olmayacak.

KOMİSER YARDIMCISI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların 2018 yılı 4. dönem komiser yardımcısı alımlarına başvuru yapabilmesi için lisans mezunu olmaları, meslekte 2 yılını doldurmuş olmaları, 45 yaşından gün almamış olmaları (01/01/1975 yaşı ve sonrası bir tarihinde doğanlar) performans değerlendirmede iyi yada çok iyi puan almış olmaları, herhangi bir sebeple son iki yılda kısa süreli durdurma cezası ile uzun süreli durdurma cezası almamış olmak, hakkında meslekten çıkarılma yada adli idari soruşturma yürütülüyor olmamak şartları aranıyor.