İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere PMYO'ta 2500 öğrenci alımı gerçekleşecek.

Bilindiği gibi İçleri Bakanı Süleyman Soylu 2019 yılı İçin Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'de istihdam edilmek üzere 35 bin kişilik ilan açıklanacağını belirtmişti. Bu alımlarda PAEM, PMYO, PÖH olarak ilan edilmesi bekleniyor. Lise mezunu adayların başvuru yapabileceği PMYO alımlarında 2500 kişilik ilanda başvuru şartları neler olacak?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların PMYO alımlarına başvuru yapabilmek için T.C. vatandaşı olmaları, lise ve dengi okullardan mezun olmaları, ÖSYM'nin düzenlediği TYT puan türünden 260 ve üzeri ham puan almış olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları ve en fazla 26 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Polis meslek yüksek okullarına alınacak adayların fiziki şartları da taşımaları gerekli olacak. Buna göre erkek adaylar 167 kadın adaylar ise 162 den kısa olmamaları gerekiyor. Diğer yandan beden kitle endeksinin istenilen aralıklarda olması gerekiyor.

PMYO alımlarının ne zaman yapılacağı hakkında henüz remi bir açıklama yapılmadı. Adaylara resmi açıklama olduğunda işin olsa mobil uygulamasından ve sosyal medya üzerinden duyuracağız.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA