Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı yayımlamış olduğu duyuruya göre Polis Meslek Yüksekokulna alımı yapılacağı olan 2 bin 500 polis memuru alımı başvuru süresinde değişiklik yapıldı. Söz konusu ilan için başvurular 26 Ağustos 2018 tarihinde sona erecekti ancak yapılan son duyuruya göre başvuru süresi uzatıldı. Henüz baivuru yapmamış olan adaylar için haberimizin devamında sizlere bir kez daha detaylı bilgi sunacağız. İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adyaların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Lise ve dengi okul mezunu olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Toplumda kötü olarak bilinmemek, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum bulunmamak ve Silah taşımasına herhangi bir engeli bulunmamak şartları aranacaktır.

Yaş Şartı: 18 Yaşını tamamlamış ve Düzenlenen nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olmak Yani, 31 Aralık 1993 – 01 Ekim 2000 tarihleri arasında doğmuş olmak şartı aranacaktır.

YKS TYT Şartı: Adaylardan KPSS şartı aranmıyor ancak, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) TYT puan türünden en az 260 puan almış olmaları gerekmeketdir. Bu doğrultuda Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından en az 150 puan almış olmaları gerekmektedir.

Sağlık Şartı: Sağlık Durumu yönünden adayların Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen koşulları taşımak, Bayanlarda 162 cm ve erkek adaylarda 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak şartı aranır. Ayrıca Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkartılmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI!

2018 yılı PMYO ön başvuru işlemlerinin 13-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur.

Ancak ön başvuru tarihleri arasında Kurban Bayramı tatili olması sebebi ile başvuru ücreti yatırma işlemlerinde sıkıntılar yaşanması ve ön başvuru tarihlerinin uzatılması için yoğun talep olmasından dolayı ön başvuru ve ücret yatırma işlemleri 31 Ağustos 2018 tarihi saat 23.00’e kadar uzatılmıştır.

Tüm adaylara ilanen duyurulur.

Editör: TE Bilisim