Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Memur Alımı Yapacak.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan memur alımı ilanları içerisinde yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 10 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında 7 nci dereceden kadrolara yapılacak.

UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI YAPILACAK

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı memur alımı için adayları değerlendirme adına Uzman yardımcılığı Giriş sınavı yapacak. Giriş sınavı Ankara'da yapılacak. Sınava katılabilmek için adayların belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) 2020 yılı Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1985 tarihi ve sonraki doğumlular başvurabilecektir),

c) ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puana sahip olmak (Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır),

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 10 kişilik kadro ile,

8 Kişi Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerindeki programlar ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve KPSS'den KPSSP-4, KPSSP-14, KPSSP-22 veya KPSSP-24 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

2 kişilik kadro ile de Şehir ve Bölge Planlama programları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve KPSSP3 puan türünden puana sahip olmak şartı aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına başvurular Bugün 07 Aralık 2020 tarihi ile başladı ve en geç 18 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını sadece Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (www.oib.gov.tr) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim