Her yıl iki defa yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi atama işlemleri başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre tarihler belirlendi. Geçtiğimiz aylarda yapılan KPSS 2019/1 kapsamında 68 kamu kurumuna 1014 memur alımı tercihleri 09-18 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı.Adaylar şimdi ise 2019/2 merkezi atamayı bekliyor. Tercihler ne zaman alınacak? Kimler tercih yapabilecek? İşte detaylar.

YENİ MEMUR ALIMI YAPILACAK!

ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzu ile kamuya yeni memur alımları yapılacak. Devlet Personel Başkanlığı tarafından kurumların talepleri toplandı ve önümüzdeki günlerde yayımlanacak Tercih kılavuzu ile kamu kurumlaruı ve kuruluşları bünyelerine yeni memur alımı yapacak.

Temmuz ayın yapılan KPSS 219/1 merkezi yerleştirme ile kamuya 1014 memur alımı yapılmıştı. Ancak ikinci tercihlerde yani 2019/2 tercihleri ile kontenjan sayısı arttı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile merkezi yerleştirmelere Belediyeler'de katılacak. 81 İl de bulunan beldediyeler taleplerini Devlet Personel Başkanlığına iletiyor ve İkinci tercihlerde kontenjan sayısı 1500 ile 2000 arasında bekleniyor:

ÖSYM TAKVİMİ YAYIMLADI! TERCİHLER BAŞLIYOR

ÖSYM tarafından KPSS-2019/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme takvimi yayımlandı. Yayımlanan takvime göre tercihler 03 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar tercihler alınacak.

EN AZ LİSE MEZUNU OLANLAR TERCİH YAPACAK!

Mrkezi yerleştirme ile her yıl olduğu gibi en az lise mezunu olan adaylar tercih yapabilecek. Söz konusu olan merkezi yerleştirme ile KPSS 2019/2 'de lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için kntenjan olacak ve başvuru şartlarını taşıyan herkes tercih yapabilecek. Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından puan sahibi olmaları gereklidir.