Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 15 Aralık 2017 tarihindinde adayları sevindirecek bir duyuru yayımladı. Duyuruya göre ÖSYM Kamu Personeli Seçme Sınavı 2017/9 Tercih Kılavuzu yayımlandı! Duyuruda tercihlerin 18 Aralık 2017 tarihinde başlayacağı belirtilmişti. Buna göre adaylar tercihlerine bugün ( 18 Aralık 2017 ) itibarii le başlayabilirler. 

KPSS 2017/9 Tercih kılavuzu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 60 kişi alacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS 2017/9 Tercih Kılavuzu ile Önlisans kadrosu ile 26 Tekniker ve Lisans mezunu 34 Mühendis alımı yapacak.

Adaylar tercihlerini en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar saat 23:59 a kadar yapmaları gereklidir. Tercihler son başvuru saatine kadar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresinden T.C. kimlik numarası ile yapılacaktır. Ayrıca adaylar tercih kılavuzuna başvuru için ÖSYM'ye 15 TL lik tercih ücretini ödemeleri şarttır. Adaylar Tercih ücretini ÖSYM'nin resmi internet sitesinden kredi kartı ile ya da bankaların online işlemleri, atm'leri aracılığı ile başvuruların tamamlanması gerekmektedir.

Aşağıda ÖSYM tarafından duyurulan Önlisans ve Lisans tablolarına,Dilekçeye ve Genel bilgilere ulaşarak daha detalı bilgi sahibi olabilirsiniz.

KPSS-2017/9 TERCİH KILAVUZU

Genel Bilgiler

TABLO-1.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-2.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Özel Koşullar

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe

Ayrıca mobil uygulamalarımızı indirerek sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Sürekli olarak kamuya alınacak memur ilanlarını takip ediyor ve sürekli olarak size bildiriyoruz.

İŞİN OLSA Ücretsiz Android uygulamasını indirmek için >>> Tıklayınız.

İŞİN OLSA Ücretsiz İOS uygulamasını indirmek için >>> Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim