Adalet Bakanlığı 2020 yılı için Hakim ve Savcı adayı alımı ilanını açıkladı. Geçtiğimiz gün Bakanlık tarafından yayımlanan duyuru ve ilana göre 1200 kişi alınacak. Adaylar büyük heyecakla başvuru sürecinin gelmesini bekliyorlardı. Az önce ÖSYM üzerinden gelmiş olan duyuruya göre Ekim ayı itibari ile başvurular ÖSYM aracılığı ile başladı. Bu kapsamda başvuru detayları hakkında sizlere bilgileri aktarıyoruz.

KADRO DETAYLARI:

2020 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre BakanlıKca yazılı yarışma sınavı ve mülâkat ile 9-5 dereceli kadrolara;

1) 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı,

2) 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı,

3) 100 idari yargı hâkim adayı, alınacak

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

01 Ekim 2020 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Adalet Bakanlığı 1200 Hakim ve Savcı adayı alımı başvurusu başladı. Adaylara başvuru için bir haftalık süre verilecek olup başvurular en geç 08 Ekim 2020 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvurular elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

SINAV ÜCRETİNE DİKKAT!

Başvuru yapacak adaylar başvuru işlemlerini tamamlamak için belirtilen sınav ücretini yatırmaları gereklidir. Bu yönde, Sınav ücreti;

1 sınava katılan adaylar için 225,00 TL,

2 sınava katılan adaylar için 337,50 TL,

3 sınava katılan adaylar için 450,00 TL’dir.

Sınav ücreti, 1-9 Ekim 2020 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatırılacaktır. Adaylar bankalardan sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim