Yeni Memur Alımı ilanları yayımlandı. Ölçme, Seçme ve yerleştirme merkezi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 6 Memur Alımı yapacağını bildirdi.

Resmi Gazete'nin 15 Kasım 2021 tarihli yayımladığı memur alımı ilanlarına göre ÖSYM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Yazılı ve Sözlü olarak Giriş sınavı ile 5 farklı alanda Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.

Alanına Göre Uzman Yardımcısı Kontenjan Dağılımı:

ÖSYM yayımladığı ilana göre 2 İngilizce, Bilişim, Biyoloji, Hukuk ve Kimya alanlarında Uzman yardımcısı alınacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

ÖSYM Memur Alımı başvuruları için adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından P1, P4, veya P121 puan türlerinden en az 75 puan almış olmak, Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak Ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak şartları aranacak.

Aynı zamanda adaylardan ilgili alanlardan en az 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM Uzman yardımcısı alımı başvuruları ilanın yayım tarihi ola 15 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 29 Kasım 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmiş olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece ÖSYM resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim