Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Memur Alımı başvuruları başladı. Sözleşmeli olarak yapılacak alımlar için ÖSYM boş 15 kadro için atama yapacak. ÖSYM tarafından yapılmış olan duyuruya göre başvuru ekranı açıldı. Peki Kimler Başvuru Yapabilecek? Hangi bölümlerden memur alımı yapılacak? İlan hakkında detaylar nedir? İşte kadro dağılımı ve şartlar:

KADRO BİLGİSİ:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Sınav Hizmetleri Uzmanı kadrosunda memur alımı için 12 farklı alandan mezun olan memur alımı yapılacak. Alım yapılacak alanlar, Felsefe Grubu, Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce, Bilişim, Fizik, Hukuk,  İstatistik,  Biyoloji,  Arapça, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Maliye bölümlerinden mezun adaylardan yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

ÖSYM Memur alımı ilanına başvuru yapacak adayların öncelikle KPSS, YDS ve Eğitim şartlarını taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 veya 75 puan almış olmak.

YDS Şartı: Farklı alanlar için YDS Şartı aranacak. Bu kapsamda Biyoloji, Arapça ve İngilizce alanlarından mezun olmu olan adaylardan İngilizce ve Arapça dillerinden ÖSYM tarafından yapılmış olan YDS den puan almış olmal gereklidir.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak alanlara göre adaylarn en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak gerekmeketdir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

ÖSYM Sınav Hizmetlerş Uzmanı kadrosuna memur alımı içni başvurular 16 Kasım 2020 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını sadece aşağıdaki adres üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. Adaylar başvurularını en geç 01 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.

Ayrıca Eşdeğer sınav belgesi ile müracaat eden adayların başvuru süresi içerisinde belgelerini Başkanlığın Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan Personel ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ile süresi içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Ekranı İçin Bağlantıyı kopyala ve tarayıcıya yapıştır: ais.osym.gov.tr/

DETAYLI KADRO DAĞILIMI BURADA