Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlı İŞKUR üzerinden kamu kurumu dışı işçi alımı ilanları açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan ilanlardan bir kısmı belediye başkanlıklarına yapılacak. Su ve kanalizasyon kurumlarına yapılacak ilanlardan Bursa ili BUSKİ ile Ordu ili Oski çok sayıda işçi alımında en az ilköğretim mezunu olmak yeterli olacaktır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Su ve Kanalizasyon İdaresi memur alım ilanları unda 13 kadro açıklanmıştır. Bu kadrolardan 9'unda; lisans düzeyinde mezun olmak gerekmektedir. İktisat, ekonomi, endüstri ilişkileri insan kaynakları yönetimi, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi bölüm mezunu olmak gerekiyor. Diğer 4 kadroda ise muhasebe ve finansman, işletme, maliye mezunu olmak gerekmektedir.

BUSKİ BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

BUSKİ alım ilanına göre; Kamu Personel Seçme sınavına girmiş 2018 sınavından en az 70 ve üzeri almak gerekiyor. Adayların 657 sayılı devlet memurları kanunu 48. Maddesi genel şartlarda taşımalar istemektedir. Başvurular 16 Kasım tarihinde alınmaya başlayacak ve 20 Kasım 2020 tane kadar devam edecektir. Başvuru ilan kılavuzu linktedir.

BELEDİYE İLANLARI;

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Oski lköğretim mezunu olarak İŞKUR üzerinden çok sayıda ile açıkladı. Bu ilanlardan; tanker şoförü, vidanjör, kamyon, su tankeri şoförü, kaynakçı kadrosunda ve Beko Loder operatörü kadrosunda olmak üzere 28 işçi alımı yapacak. Bu kadroların başvuruları 14 Ekim 2020 tarihinde başvuruları başladı. Başvuruların ardından Oski değerlendirme süreci sonuna göre mülakat sınavına alacaklar.

KAMU KURUMU DIŞI İŞÇİ ALIMI İLANLARI;

İlanların tamamına erişmek için: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/