Orman ve Su İşleri Bakanlığı Memur Alımı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde bulunan boş pozisyonları tamamlamak adına farklı niteliklerde ve farklı bölgelerde toplamda 5 adet avukat alacak. Sizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı kadrosunda yer almak için haberimizin devamında verilen ayrıntıları inceleyebilirsiniz.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 25 Aralık 2015 tarihliyapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde boş pozisyonları tamamlamak adına farklı bölgelerden ve farklı niteliklerde toplamda 5 adet Avukat alacak. Ataması yapılacak olan Avukatların kadroya girebilmeleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığının düzenlediği Giriş Sınavına katılarak başarılı bir puan alıp kadroya dahil olabilirler. Sınava katılmak için Orman ve Su İşleri Bakanlığının aradığı şartlar ve başvuru bilgileri şöyledir:
GENEL ŞARTLAR:
     - Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olan adaylar,
     - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki yer alan şartları taşıyan adaylar,
     - Askerliğini tamamlamış veya Askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar ( erkek adaylar için ),
     - En az dört yıllık eğitim veren hukuk fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
     - Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerince, T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2014 veya 2015 Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), KPSS P3 puan türünden asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; yapılacak sıralamada en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere merkez teşkilatı ve bölge müdürlükleri itibarıyla ayrılan kontenjanın 5’er (beş) katı aday arasına girmek (Son sıradaki adayla, aynı puanı almış adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.),
KADROLAR:
 - Merkez Teşkilatına 3 adet Avukat,
 - Taşra Teşkilatı ( İstanbul ) 1 adet Avukat,
 - Taşra Teşkilatı ( Ankara ) 1 adet Avukat,
BAŞVURULAR:
 Başvuruda bulunacak olan adaylar, 11 Ocak 2016 tarihi ile 25 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirebilirsini. Başvurular, Alpaslan Türkeş Caddesi No:71 Beştepe/ANKARA adresindeki Hukuk Müşavirliğinden veya www.ormansu.gov.tr internet adresinden alınacak olan başvuru formu ile, başvuru süresi içerisinde  (şahsen veya bir yakını tarafından) teslim edilir veya posta yoluyla en geç son başvuru tarihinde Bakanlıkta olacak şekilde ulaştırılır. Postadaki gecikmeler ve son başvuru tarihinden sonra Bakanlık kayıtlarına giren başvurular ile eksik belge ve bilgiyle yapılan başvurular dikkate alınmaz. Postadaki gecikmelere, eksik bilgi ve belge ile intikal eden başvurulara ve gerçeğe aykırı beyan ihtiva eden başvurulara ilişkin sorumluluk başvurana aittir.
İlanın Tam Metnini incelemek İçin Buraya Tıklayınız.