Devlet Personel Başkanlığı tarafından 11 Ağustos 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı Avrupa Birliği uzman yardımcısı alımı yapacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında bulunan 3 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Adayların bu boş kadrolara yerleşebilmeleri için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. Buna göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Mütercim tercümenlik bölümünden mezun olmuş 1 İngilizce Bölümü ve 2 Fransızca bölümü mezunu olmak şartı ile 3 kişi alacak.

ADAYLARIN SINAV İÇİN TAŞIMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı alım yapacak olduğu kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 80 puan almış olmaları, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Mütercim Tercümanlık bölümlerinden İngilizce veya fıransızca eğitimi almış olmak, Giriş sınavının yapılacak olduğu yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yabancı dil sınavından A Düzeyinden puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar, 21 Ağustos 2017 tarihi ile 11 Eylül 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular www.ormansu.gov.tr internet adresinden son başvuru günü mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.