Kamu kurumlarından Orman ve Su İşleri Bakanlığı çok sayıda personel alımı yapacak. Strateji Gelişme Başkanlığının hazırlamış olduğu 2017 yılı faaliyet raporları personel alımı yapılacak sayıları da ortaya koydu. Başkanlığın insan kaynaklarına ilişkin koymuş olduğu hedeflerde mevcut olan personel sayıları ile yıl içerisinde istihdam edilmesi planlanan personel sayıları yer aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1108 personeli alımını ne zaman yapacak? Buna ilişkin son gelişmeler neler? İlk kez performans raporlarında yayımlanan personel alım sayılarına ilişkin henüz Bakan EROĞLU’ndan ya da yetkililerden resmi olarak henüz bir açıklama yapılmazken, işin olsa ekibi olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinden gelecek olan personel alımına ilişkin detayları aktarmaya devam edeceğiz.

OGM 2017 yılı sonu performans raporlarında, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen personel sayıları açıklandı. Bu sayılara Devlet Su İşleri ile Orman Genel Müdürlüğünde görev alan personel sayıları eklenmedi. Geçtiğimiz yıl performans ve faaliyet raporlarında 2016 yılı sonunda personel sayısı 4.908 olarak açıklanmıştı. İstihdam edilmesi planlanan personel sayısı ise 1.100 olarak açıklanmıştı. Sn açıklanan performans raporunda ise 2017 yılı sonu Ekim ayı itibari ile 4.781 personel çalışmakta olduğu belirtildi. Personel sayısında herhangi bir artış olmazken, aksine önceki yıl çalışan personel sayılarında düşüş olduğu ortaya koyuldu. Bu sayı farkının bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev alan personellerden açığa alınan ve ihraç olan personeller olması nedeniyle azaldığı sonucu çıkmaktadır. Bakanlık 2017 yılı sonunda, daha önce açıkladığı alım planının tam olarak gerçekleşemediği açıklanan rakamlarla da tespit edilmektedir. Bu sebeple 2018 yılında planlanan alımlar önem kazanmakla. Bir çok memur adayı 1.108 personel alımı için bekleyiş devam ediyor.

OGM 2018 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

2018 yılı performans programı tasarında açıklanan 1108 personel alım hedefi için Orman ve Su İşleri Bakanlığının Maliye'den resmi olarak izin alması gerekmekte. Bakanlık daha sonra ihtiyaç bulunan unvanlarda alım için duyuru yapacak. OGM 2017 yılı son aylarında duyurusunu yapmış olduğu Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli bilişim personeli alımında ise 12 Ocak itibari mülakatlar tamamlandı. Adaylar yakın zamanda mülakat sonuçlarının açıklamasını bekliyor. 

İşin Olsa / ÖZEL HABER