Orman Genel Müdürlüğü diğer kurumlara göre oldukça az atama yapmakta ve bu yüzden büyük bir yığılmanın olduğu kurumdur. Ülkemizde giderek önemi artıyor olsa da yeni mezunlarında sıraya eklenmesi sonucunda yığılma bir türlü azalmış değil. Ortalama olarak senede 50 - 100 adayı kendi bünyesinde memur olarak istihdam etmesi için atayan Orman Genel Müdürlüğünün bu senenin ilk ataması olan Kamu Personel Seçme Sınavı 2016/1 kapsamında kaç personel alımı yapacağı merak konusuydu. Yine tahminlere yakın bir değer çıktı.

Kaç Personel Alımı Yapılacak

Orman Genel Müdürlüğü yılın ilk ataması olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/1 kapsamında kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 56 memur personeli ataması yapacak.

Hangi İller İçin Atama Yapılacak

Orman Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 56 personel alacak peki bu personeller hangi şehirde çalışacak
Amasya, Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya , Mersin, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Zonguldak.

Yukarıda adı geçen iller için Orman Genel Müdürlüğü toplam 56 personel ataması yapacak olup bu personellerin önlisans mezunu olması gerekmektedir. Yılın diğer atamasında da Orman Genel Müdürlüğün en fazla bu kadarlık bir atama yapması daha beklenmektedir. Söz konusu pozisyonlara başvurmak için adayların 22 Haziran 2016 tarihi ile ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret etmesi gerekmektedir.