Uzun süredir beklenen ilan yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere İlk defa tanacaklar için yapılacak Sınavlar hakkında Genel Yönetmelik ve Orman Muhafaza memurlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak açıktan atama yolu ile Orman Muhafaza memuru alımı yapılacak. Bu bağlamda memur Alımı için adaylara Sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup, sınavdan başarılı olan 20 orman Muhafaza memuru ve 46 Mühendis olmak üzere toplamda 66 memur alımı yapacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü alımını yapacağı orman Muhafaza memuru adayları için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki genel ve özel şartları taşımak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılamış olan ve Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından sağlık kurulu raporu almak, Yükseköğretim kurumlarının Ön Lisans bölümlerinin Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak ve Mühendis pozisyonu için Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak  gibi nitelikler aranacak:

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan resmi gazete'nin 17 Aralık 2018 tarihli yayınında yayımlanmış olup adaylar başvurularına 28 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 08 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre Başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar http://isealim.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/ adresinde bulunan başvuru formunu online olarak doldurarak başvuru yapacaklardır. Bunun dışında Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvursunu yapan adaylar Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 18 Şubat 2019 tarihinde www.ogm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Sonrasında ise Sözlü ve uygulamalı sınavşar 04 mart 2019 tarihi ile 15 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Diğer ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.