Orman Genel Müdürlüğü her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere farklı pozisyonlar için çok sayıda memur alımı yapmaktadır. Yakın zamanda Orman Genel Müdürlüğünün memur alımı yapması bekleniyor peki bu iddia nasıl ortaya çıktı? Orman Genel Müdürlüğü gerçekten alım yapacak mı?

Maddelerde Değişiklik Yapıldı

28 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de Kamu Personeli Seçme Sınavı yönetmeliği hakkında bazı değişikliklerin yapıldığı duyurulmuştu. Bu değişikliğe uygun olarak Orman Genel Müdürlüğü de personel alımlarda uygulanan yazılı ve sözlü sınav ifadesi yerine uygulama kelimesini kullandı.
Orman Genel Müdürlüğünden şu an için personel alımının yapılıp yapılmayacağına dair her hangi bir açıklama yok. Ancak personel alım maddelerinde yazan yazılı ya da sözlü kavramı yerine uygulamalı ifadesinin getirilmesi ile yakın zamanda memur alımı yapılması bekleniyor. Bu değişikliğin yapılmasında ki amaç başvuru yapacak olan adayların kafası karışmaması için yapılmış olabilir.

Orman Genel Müdürlüğünden memur alımı yapılacak şeklinde bildiri yayımlanmadığı için şu anda net bir alım ilanı yok. Ancak 28 Haziran 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan yürürlüğe uygun olarak bazı maddelerde değişikliğin yapılması akıllara memur alımı yapılabileceğini getirdi. Her hangi bir açıklama ya da personel alım bildirisinin yayımlanması ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.