Yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda memur alımı yapacağını belirtti. Orman Genel Müdürlüğü toplamda 72 kişilik boş kadro açtı ve bu boş kadrolar ile, Orman Muhafaza Memuru ve Orman Mühendisi alacak. Buna göre OGM Orman Mühendisi kadrosu için 50 ve Orman Muhafaza Memuru için 22 memur alımı yapılacak. Söz konusu memur alım ilanı'na başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları zorunludur. Ayrıca alımlar farklı bölgelerden yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Orman Genel Müdürlüğü memur alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık kurumlarından görevini yerine getirmesine engel olbilecek durum olmadına dair belgeye sahip olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından Ön Lisans ve Lisans seviyesinde puan almış olmak şartları aranır.

Özel olarak ise, Orman Mühendisi pozisyonu için, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak şartları aranır.

Orman Muhafaza Memuru için ise, Önlisans seviyesinde, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak ve Kamu Personeli Seçme SInavından KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına başlayabilmeleri için öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre Orman Muhafaza Memuru pozisyonu için 17 Eylül 2018 tarihi ile 27 Eylül 2018 tarihleri arasında başvuru yapılacaktır. Orman Mühendisi pozisyonu için ise, 05 Eylül 2018 tarihi ile 14 Eylül 2018 tarihleri arasında başvuru yapılacaktır. Her iki pozisyon içinde başvurular http://isealim.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/ adresindeki başvuru formunun adaylar tarafından doldurulması suretiyle çevrimiçi (online) olarak başvuru yapılacaktır. Başvuru süreleri kesinlikle uzatılmayacak oluo şahsen, posta yolu ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMA:

Söz konusu ilan için başvurular başladığında haberdar olmak istiyormusunuz. Öyleyse İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek başvurular başladığında ve başvuru ekranı açıldığında anında telefonunuza bildirim olarak alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Orman Mühendisi

Orman Muhafaza Memuru