Orman Genel Müdürlüğü personel alımı için geçtiğimiz gün ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 102 kişilik kadro ile alım yapacak. Başvurular 14 Ekim 2020 tarihinde başlamıştı ve artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar ve başvuru sonuçları bekleyen adaylar için bilgilendirme yapacağız.

OGM 102 kişilik kadro ile 101 Büro Personeli ve 1 Tekniker alımı yapılacak. Alımlar Ön Lisans mezunu olan adaylar için geçeri olacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Başvuru süreci geçtiğimiz hafta 14 Ekim 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 21 Ekim 2002 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını isealim.ogm.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Başvurular e-Devlet şifresini kullanılarak yapılacak.

Adaylar 10 ilden az olan pozisyonlar için il sayısı kadar, 10 ilden fazla olan pozisyonlar için en fazla 10 adet tercihte bulunabilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

OGM personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında adaylardan, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca aşağıdaki tabloda belirtilen alanlardan mezun olunmuş olması gereklidir.

Başvuruların Değerlendirmesi KPSS Puanı İle Yapılacak!

Başvuruda bulunmuş olan adaylar şimdi sonuçları beklemeye başladılar bile. OGM aldığı personel alımı başvurularını incelemeye alacak. Yapılacak incelemede KPSS puanı durumuna bakılacak. Bu yönde Adayların yerleştirme işlemleri KPSS puanı sırasına göre belirlenecek. Ek yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile belirlenecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim