Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımları bekleniyor,  adaylar taleplerini sosyal medya platformları üzerinden dile getiriyorlardı. Yapılması istenen personel alımlarıyla alakalı bakan Bekir Pakdemirli tarafından önemli ifadeler kullanıldı. Yapılan bu açıklamada, iki bakanlığın bilindiği üzere birleştirildiği ve norm kadro çalışmalarının yapılmadan personel alımı için bir takvimin verilemeyeceğini söyledi. Açıklamasına Pakdemirli  norm kadro çalışmalarının tahmini tamamlanma tarihini de kamuoyuna ulaştırdı. Norm kadro çalışmalarının tamamlanma sürecinin en az 1 yıl olması gerektiğine, bu noktada bakanlığa personel alımlarının söz konusu olabileceğine dikkat çekmişti. Ayrıca açıklamasında, Orman Bakanlığı' nın bir personel ihtiyacı olduğunu, dolayısıyla iki bakanlık nezdinde konuşmanın, çalışmalar tamamlanmadan doğru olmayacağına yer verdi.

AÇIKLAMALARIN ARDINDAN MÜJDELİ HABERİ DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bu açıklamalarının ardından, kamuoyuna yaptığı bilgilendirmede; personel alımlarıyla alakalı müjdeli haberi paylaştı. Müjdeli haberde Orman Bakanlığı bünyesine 5 bin personel alımı yapılacağı aktaran Bakan Pakdemirli, personel alım kadrolarını da sıraladı. Bu bağlamda " 1200 tane orman mühendisi 2700 orman muhafaza memuru, 800 tane memur, 300 şoför toplam 5000 personel alımı yapılacak. " ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN PAKDEMİRLİ GÖREVDEN Mİ ALINACAK? İLANLAR YAYIMLANMAYACAK MI?

Bazı haber sitelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli' nin görevden alınacağı, yeni bir bakanın bu noktada görevlendirileceği ve ilan süreçlerinin uzayacağı yönünde iddialar ortaya atılıyor. Gerçeği yansıtmayan, yalnızca iddialardan oluştuğunu düşündüğümüz bu ifadelerle, memur alım ilanı bekleyen adaylar tedirgin edilmekte, problem yaşamaktadırlar.  İlan süreçlerini etkileyeceği yönündeki ifadeler ve aktarımlar, kamudaki sürece leke sürmekte, hem gündemde hem de aday memurların ilan sürecine hazırlanışında karartı yaşatmaktadır. Bu nedenle yanlış iddialara kulak asmamanızı, asılsız haberlerle trafik sağlamaya çalışan kişilere karşı dikkatli  olmanızı öneriyoruz. Bakanlığın personel alımlarıyla alakalı bir süreci, ya da önemli bir gelişmesi yaşanırsa sizlere ulaştırıyor olacağız. Tüm bu gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız...

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim