Milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleşen KPSS Önlisans sonuçları ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. Milyonlarca aday KPSS Önlisans sonuçlarına ulaştı ve heyecanlı bekleyiş sona erdi. KPSS 2018 Önlisans sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adaylar puanlarıyla başvuru yapabilecekleri memurluk kadrolarını merak etmeye başladılar. Memurluk hayali kuran ve KPSS katılan adaylar, aldıkları Önlisans puanlarıyla hangi kadrolara başvuru yapabilirler, ilanlar nerede ve nasıl yayımlanıyor, başvuru şekilleri ve diğer detaylar konusunda bilinmesi gereken bazı noktalara değineceğiz. Bu noktalardan ilki kamuya Önlisans düzeyinden yapılan memur alımları ve yayımlanacak ilanların takip edilme sürecini değerlendirelim:

Önlisans KPSS puanıyla memur alımları

Kamuya ve bağlı kuruluşlarına hemen hemen tüm eğitim düzeylerinden açıktan alım yoluyla çok sayıda memur alımları yapılmaktadır. Bu alımların bazılarında baraj puanları 55, bazıları ise 70 olarak aktarılmaktadır. Adaylar Önlisans KPSS puanlarının 55 ya da 70 olmasıyla birlikte, çok sayıda ilana başvuru yapma hakkına sahip olurlar. İlgili puan barajları zaten yayımlanan ilanların içerisinde yer alan kılavuzlarda açık şekilde belirtilir. Bu puanı karşılayabilen adaylar, başvurularını kılavuzda aktarıldığı şekillerde gerçekleştirebilirler. Kamuya ve bağlı kuruluşlarına yapılan Önlisans düzeyi memur alımlarını isinolsa.com sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. Tüm ilanlardan anında haberdar olmak için de ücretsiz olarak iOS ve Android mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz. Uygulamalara erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Uygulamalarımızı indirmek için tıklayınız (Ücretsiz)

Önlisans memur alımı tercihleri

Önlisans KPSS puanlarıyla gerçekleştirilecek tercih işlemleri için adaylarla yardımlaşmak ve bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla kurduğumuz bir Facebook grubumuz var. Burada tercih işlemlerine yönelik bilgilendirmeleri sağlıyor, diğer adaylarla fikir alışverişinde bulunuyor, takıldığımız noktalarda bilgi paylaşımı sağlayarak yardımlaşıyoruz. KPSS Önlisans tercih sürecini doğru ve hatasız şekilde geçirebilmek amacıyla Facebook grubumuza katılmanızı önermekteyiz.

Grubumuza katılmak için buraya tıklayınız.

Düşük puanla memur alımları

Kamuya 55 baraj puanıyla belediyelere, zabıta kadrolarına ve daha çok sayıda memurluk kadrosuna alımlar yapılabilmektedir. Bu alımlar açıktan alım yöntemiyle kamuoyuna duyurulur ve genel KPSS merkezi atama tercih sürecinin dışındadır. Kurumlar kendi sınavlarını yapabilir, kendi mülakatlarını gerçekleştirebilirler. Bu alımları takip ederek düşük KPSS puanlarıyla başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda yer alacak bağlantı üzerinden, şuanda Önlisans KPSS puanlarıyla yapılan tüm memur alımlarına ve çok daha fazlasına erişim sağlayabilirsiniz..

Yayımlanmakta olan tüm Önlisans KPSS memur alım ilanlarına ulaşmak için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim