Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur personel alımı ilanlarına göre Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda alım yapılacak. Söz konusu ilanlara göre toplamda 189 kişilik kadro ile Tekniker alımı ve Büro Memuru Alımı yapılacak. 2020 yılı kapsamında Memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Ancak bu haberimizde sizlere Önümüzdeki gün ( 12 Ekim 2020 ) başlayacak olan iki kamu kurum ilanın detaylarını aktaracağız.

189 Kamu Personeli Alımı Başvuruları Başlıyor!

Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur personel alımı için başvuru süreci 12 Ekim 2020 tarihi ile başlayacak. Bu yönde adaylar başvurularını sadece belirtilen nitelikler dahilinde gerçekleştirecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kamu Personeli alımı başvuruları en geç 19 Ekim 2020 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece (sinavbasvuru.tkgm.gov.tr/girisgecis.aspx?id=pdb) internet adresinden yapılacak ve istenilen belgeler taranılarak elektronik ortama aktarılacaktır.

Orman Genel Müdürlüğü Kamu Personeli alımı için başvurular en geç 21 Ekim 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-Devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 102 kişilik kadro ile 1 Tekniker Alımı ve 101 Büro personeli alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ise 87 kişilik kadro ile 23 şehirde 77 Tekniker ve 10 Büro Personeli alımı yapılacak.

Tekniker ve Büro Memuru Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Adaylarda n genel olarak öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Diğer nitelikler ve detaylı kadro ve şehre göre dağılımı için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 87 Personel Alımı İlanı

Orman Genel Müdürlüğü 102 Personel Alımı İlanı

Editör: TE Bilisim