Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere farklı illerde olmak üzere 2700 kişilik boşluk ile Orman muhafaza memuru alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek ? Nasıl başvuru yapılacak? Alım yapılacak iller hangileri? gibi detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü ( OGM ) 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda sözleşmeli personel pozisyonunda 2700 kişilik boş kadro ile Orman Muhafaza memuru alımı yapılacak. Başvuru süreci henüz başlamamış olup Eyül ayının son haftaso başlayacak.

49 İLDE ALIM YAPILACAK!

Orman Genel Müdürlüğü Türkiye Geneli farklı 49 ilde olmak üzere 2700 kişilik boş kadrosu ile Orman Muhafaza Memuru alımı yapacak. Aşağıda sizlerle alım yapılacak illeri paylaşıyor olacağız.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER?

Orman Genel Müdürlüğü 2700 kişilik kadro ile orman muhafaza memuru alımı yapacak olup adayların başvuru yapabilmeleri için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre aşağıdaki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından sağlık kurulu raporu almak.
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2018-KPSSP93) en az 60 puan almış olmak ve Son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Orman Muhafaza memuru alım ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularına 24 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 07 Ekim 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 07.10.2019 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Ayrıca Başvuru ekranı açıldığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında başvurulardan haberdar olabilirsiniz.

DİĞER MEMUR PERSONEL ALIMLARI BURADA!

Editör: TE Bilisim