Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak için geçtiğimiz ay ilan yayımlamıştı. Başvurularına 24 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar başvurularını sonlandırdılar. Şimdi ise başvuru yapmış olan adaylar sonuçları büyük heyecan ile bekliyor. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere başvuru sonuçları hakkında detayları aktaracağız.

49 ŞEHİRDE ORMAN MUHAFAZA MEMURU ALINACAK!

Orman Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde 49 farklı şehirde bulunan birimlerine memur alımı yapacak. Başvurular farklı şehirler için alınmıştı. En çok alım sayısına sahip olan şehirler ise, Bolu, Balıkesir, Kastamonu, Samsun, Zonduldak gibi iller oldu.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ BAŞLADI!

Başvuruları alan Orman Genel Müdürlüğü şimdi adayların KPSS puan durumlarını göz önüne alıyor. Adaylar en fazla 10 tercih hakkı ile başvurusunu gerçekleştirdi ve KPSSP93 puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılacak sıralama sonucu her il için belirlenen kadronun 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların olması halinde bunlar da son adayla birlikte sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Her aday tercih sıralaması ve KPSSP93 puanı dikkate alınarak ancak bir ilin sözlü ve uygulamalı sınav listesinde yer alabilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Orman Muhafaza memuru alımı için başvurular 07 Ekim 2019 tarihinde sona ermişti. Adaylar şimdi ise sonuçları ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Bu kapsamda Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar 27.10.2019 tarihine kadar http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile durumlarını öğrenebilecektir. Sözlü ve uygulamalı sınav yeri ve zamanı 27.10.2019 tarihine kadar www.ogm.gov.tr. internet adresinde ayrıca ilan edilecektir.

Sonular açıklandığında anında bildirim almak için İşin olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Sonuçları bekleyen diğer adaylar ile görüşmek için Buraya Tıklayıp Katılabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim