Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 2018 yılında tamamlanmayan personel alımları 2019 yılında yapılması için yoğun bir talep var. 2019 yılında alımların gerçekleştirilmesi için KPSS adayları daha fazla beklemek istemiyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 2117 personel alımı 2018 yılında Kasım ayında tamamlanarak göreve başlanacağı söylenmişti. Bu açıklamanın ardından oldukça uzun bir süre geçti ve ayrıca 2018 yılında 3500 yeni personel alımı daha yapılacağı söylenmişti. Ancak 2019 ile olmasına rağmen halen daha atamalar için yeni bir açıklama bulunmuyor.

İŞ YÜKÜ ARTTI ACİL ATAMA YAPILMALI

Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart tarafından bir açıklama yapıldı. Ehliyet ve pasaport iş ve işlemleri nüfus müdürlüklerine verilmesine dair konuşmalar yapan Ali Kart yükler aşırı derecede arttı acilen atama yapılması gerekiyor.

E-Nüfus Sen Başkanı Ali Kart konu ile ilgili NVİ sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi için 3500 yeni personel alımı yapılmasını söylemişti. Personellerin iş yoğunluğu son derece fazla olduğunu KPSS adaylarına atama taleplerini yerine getirilerek bir an önce soruna çözüm bulunması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim