İçişleri Bakanlığı NVİ 1.100 nüfus memuru alımı yapacağını duyurdu. Birçok aday başvuru ne zaman yapılacağını ve şartları merak ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu nüfus memuru alımı detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Vatandaşlık Müdürlüğü memur alımı gerçekleştirilecek. birçok aday Nüfus Memurluğu başvuru şartlarını ve genel şartları araştırmaya başladı bile konuyla alakalı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce bir açıklama yapmıştı. 2019 yılında 1100 nüfus memuru alımı yapılacağını duyuran İçişleri Bakanı nüfus memuru alımları ne kısa bir sürede yapılacağını ve başvuru sürecinin başlayacağını duyurmuştu.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak?

Alımların öncesinde merkezi atamalar göz önünde bulundurularak mart ayı içerisinde ya da mayıs ayı içerisinde nüfus müdürlüğü için alımların açıklanması bekleniyor. nüfus memuru alımları ilanları yayınlanmasının ardından başvuru süreci de belirlenecek başvurular belli oldukça sistemi üzerinden güncellenen yazılarla sizler de haberdar olacaksınız.

Başvuru Şartları Kimler Başvurabilir

657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinde yer alan nitelikleri taşımak en az önlisans mezunu olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak KPSS sınavından en az 60 puan almış olmak.

Erkek adaylar için askerlik görevini yerine getirmiş olmak ya da tecilli bulunmak görevini yapmaya engel bir sağlık probleminin olmaması.

Editör: TE Bilisim