2019 yılı içerisinde kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere personel alımı ilanları yayınlanmaya ve artmaya devam ediyor. Bir başka kurum olan NİV İçişleri Bakanlığı’na bağlı birimlerinde istihdam etmek üzere 1100 memur alımı yapacağını duyurdu.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, NVİ Nüfus vatandaşlık işleri alım yapacağı kadrolara ilişkin detaylar ise belli oldu. Nüfus Müdürlükleri içerisinde 2019 yılı için yapılacak önceki alımlarının sözlü mülakat sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ilan edilmesi bekleniyor.

Alım Şartları Neler?

Kurumun açık olarak gerçekleştireceği büro memuru alımında başvuru şartlarının önceki alımlardan yola çıkılarak başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşıması gerekmektedir. Bunun yanı sıra başvuracak olan adayların en az ön lisans mezunu olması ve 35 yaşını aşmaması da istenen bir başka şarttır.

Alımlarda KPSS şartı esas alınacak olup ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP (3), Ön lisans mezunları için KPSSP (93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartlarını da adayların sağlaması gerekmektedir.

NVİ başvuru şartlarını sağlayan adayların başvuracağı alıma dair henüz mayıs ayı itibari ile bir ilan açıklaması bulunmuyor. Açıklamanın kısa bir süre sonra açıklanması ise yüksek bir olasılıkta yakın bir ihtimal olarak yer alıyor.