Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2021 Yılı 750 Memur Alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların sona ermesi ile birlikte sonuçlar beklenmeye başlandı. Öte yandan Muhafaza Memuru Alımı ilanına başvuru yapan adaylar Uygulamalı ve Sözlü sınav ile değerlendirilecekler. Peki Uygulamalı ve Sözlü sınav detayları nelerdir?

750 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Ticaret Bakanlığı 2021 yılı kapsamında yayımladığı ilan ile 25 farklı şehirde olmak üzere Memur Alımı yapacağını bildirmişti. Bu yönde alımlar Muhafaza Memuru pozisyonunda yapıldı. Rekor sayıda başvuru bekleniyor. Değerlendirmeler ve Sınavları başarılı olarak geçen adayların atama yapılacak.

2021 YILI MUHAFAZA MEMURU ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ NEYDİ!

KPSS ve Diğer nitelikleri taşıyan adaylar 2021 yılı Ticaret Bakanlığı Muhafaza Memuru Alımı ilanına 8 - 19 Ağustos 2021 tarihleri arasında e-Devlet şifresi ile gerçekleştirdiler.

UYGULAMALI VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Ticaret Bakanlığı 750 Muhafaza Memuru alımı için iki sınav yapılacak. Bu yönde Öncelikle Uygulamalı Fiziki yeterlilik sınavı yapılacak Fiziki yeterlilik sınavından başarılı olana adaylar sözlü sınava katılabilecek.

Fiziki Yeterlilik sınavı Kadınlar ve Erkeklerde için farklı parkurlarda yapılacak. 8 istasyondan oluşan Parkur hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

İLGİLİ HABER: 2021 Muhafaza Memuru Puan ve Kadın Erkek Fiziki Yeterlilik Parkuru

Sınavın Değerlendirilmesi

Adayların parkur sınavından aldıkları puanlar, fiziki yeterlik sınav puanını oluşturacaktır. Bu puan (kadın/erkek karışık) en yüksekten başlayıp sıralanacak ve alım yapılacak kadro sayısının 2 (iki) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki adayla, aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on gün önce www.ticaret.gov.tr internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca adaylar yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir. Adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır

SÖZLÜ SINAV KONULARI NEDİR?

a) “kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği;

b) liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu;

c) özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı;

d) mezun olduğu öğrenim dalına ilişkin bilgi düzeyi, genel yeteneği ve genel kültürü;

e) bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı” yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

TÜM AŞAMALARDAKİ DETAYLARA VE SONUÇLARA ANINDA ULAŞMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim