Milli Savunma Bakanlığı Memur Alımı yapıyor. Askeri alanda Uzman Yardımcısı statüsünde görev yapacak Memur adayları alınacak. Başvurular Aralık ayı sonunda başlamıştı. 2021 yılında da devam eden memur Alımı için ilan hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar hakkında devamlı bilgi vereceğiz.

MEMUR ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında istihdam edilmek üzere; “Milli Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği” ve "Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre Uzman Yardımcısı temini yapılacaktır. Alımlar Ankara ili için yapılacak olup Bu yönde MSB Memur Alımına katılacak adaylar Bakanlığın Merkez teşkilatında görev yapacak ve Genelkurmay Başkanlığı memur alımına başvuru yapacak adaylar ise Genelkurmay Başkanlığı Karargahında görev yapacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

MSB ve Genelkurmay Başkanlığı memur alımı için adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için belirtilen genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Genel Olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak gerekmektedir. Bu kapsamda;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Sağlık açısından görevini yapmasına engel herhangi bir durumu olmamak,

Özel Olarak ise adaylardan, KPSS, Eğitim, Yaş ve YDS şartları aranacak Ayrıca Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, (Silahlı Kuvvetler Uzm.Yrd. Kadroları için geçerlidir.) . Bu yönde:

KPSS: 2019 veya 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP37, KPSSP6, KPSSP18, KPSSP4, KPSSP3, KPSSP1, veya KPSSP7 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş: 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1986 ve daha sonra doğmuş olanlar.

YDS Şartı: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan YDS/e-YDS veya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavlarından, son başvuru tarihinden önceki 3 (üç) yıl içinde aşağıda belirtilen tabloda belirtilen dillerde puan almış olmak.

Sağlık Şartı: “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından sağlam raporu almış olmak.

Eğitim Şartı Nedir?

Yayımlanan ilan ile Milli Savunma Uzman yardımcısı için 50 ve Silahlı Kuvvetler Uzman yardımcısı için 5 memur alımı yapılacak. Buna göre tabloda belirtilen eğitim nitelikleri şöyledir.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

MSB ve Genelkurmay Başkanlığı memur alımı başvuruları 30 Aralık 2020 tarihi ile başlamıştı. Hala devam eden başvuru süreci için adaylar başvurularını yapabilecekler. Bu kapsamda adaylar en geç başvurularını 31 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Adaylar başvurularını sadece Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinden yapılacak. Aşağıdan başvuru kılavuzunu ve ekranını paylaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim