Gençtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere memur alımı yapacaklarını ilan etmişlerdi. Bu bağlamda başvurularına 28 Aralık 2018 tarhinde başlamış olan adaylar henüz başvuru işlemlerini tamamlamadılar ise ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar için artık başvurularda son günlere gelindi. İşin Olsa ekibi olarak alım yapılacak Sivil memur adaylarına dair bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı ilana göre farklı memur kadrolarında toplamda 165 kişilik boş pozisyon ile memur alımı yapacak. Genel Kurmay Başkanlığı ise 10 kişilik boşluk ile Silahlı Kuvetler Uzman yardımcısı alacak. İlgili bu ilanlara başvuru yapacak adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak şartları aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

MSB ve Genel Kurmay Başkanlığı alım yapacağı memur adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşını tamamlamamış olmak.

ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme sınavından Milli Savunma bakanlığı memur alımı ilanı için, Lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSp3 puan türünden puan almış olmak. Genel Kurmay Başkanlığı için ise, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan KPSS den KPSSP7 veya KPSSP18 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak ve YDS den ingilizce diliden puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca her iki ilan içinde alım yapılacak kadroya göre belirtilen eğitim düzeyinde eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Diğer askeri memur personel alım ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek diğer ilanlardan da anında haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma bakanlığı memur alımı için başvurular 28 Aralık 2018 tarihinde başlamış olup en geç 15 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapmaları gereklidir. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı yardımı ile başvuru ekranına ve başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı Memur Alımı İlanı

Genel Kurmay Başkanlığı Kamu Personeli Alım İlanı