Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan eksikliğini karşılamak için memur alımı yapacağını geçtiğimiz dönemde belirtmişti ve bu yönde başvurularını almıştı. Başvuru yapan binlerce aday şimdi bu sonuçları beklemekte. Peki MSB memur alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI!

MSB memur alımı ilanında sonra terhanelere 600 işçi alımı yapacağına dair de bir ilan yayımlamıştı ve bu ilana başvurular İŞKUR üzerinden yapılmıştı ve ilgili ilan hakkında sonuçlar 10 Nisan itibari ile açıklandı. MSB tarafından yapılan duyuruda kadro sayısının 4 katı kadar asıl ve katı aday yedek olarak belirtilmiştir.

İŞÇİ ALIMLARINDAN SONRA SIRA MEMUR ALIMINDA!

İşçi alımı hakkında sonuçlar açklandı ve memur alımına başvuru yapmış olanlar tepki gösteriyorlar. İşin Olsa ekibine gelen yorumlar ve maillere göre adaylar işçi alımı sonuçlarının ardından memur alımı sonuçlarını bekliyorlar.

İşin Olsa ekibi olarak sonuçların 18 mart 2019 tarihinden sonra açıklanacağını sizlere paylaşmıştır.  Adaylar başvurularını tamamlayalı 1 ay dan uzun bir süre oldu ve hala sonuçlar açıklanmadı.

Adaylar başvuularını memur, VHKİ, Tekniker, Mühendis,Mal Sorumlusu, Psikolog, Bahçıvan, İş Güvenliği Uzmanı, Uzman, Coğrafyacı, Teknisyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Aşçı, Hizmetli, Berber, Hademe, Hukuk İşleri Uzmanı, Gemi Adamı Öğretmeni, Hesap Sorumlusu pozisyonları için yaptılar. Toplamda 165 kişilik boş kadro için başvuru alındı.

165 MEMUR ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma bakanlığı ( MSB ) memur alımı sonuçlarını henüz açıklamadı. başvuru kılavuzunda sonuçların 18 Mart 2019 tarihinden sonra açıklanacağının bilgisi verilmişti. Ancak araya giren Yerel Seçim aşamaları, İşçi alım ilanı gibi durumların girmesi ile birlikte sonuçlar aksadı. Yapılan başvurular değerlendirilecek ve adaylara açıklanacaktır. 

İşin Olsa ekibi olarak tecrübelerime dayanacak olursak MSB 165 memur alımı sonuçlarını en kısa sürede açıklayacak ve adayların bilgisiine sunacaktır. Sonuçlar büyük ihtimalle Mayıs ayına kadar açıklanması ön görülmektedir. 

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA NE YAPILACAK?

 MSB Memur alımı sonuçlarını Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinde duyuracak. Sonuçlar açıklandığında adayların geçecekleri aşamalar ve Uygulanacak usuller ise, Başvuru Evraklarının Kontrolü ( Kayıt- Kabul ), Uygulamalı Sınav:, Mülakat sınavı şeklinde yapılacak.

İlk etapta Uygulamalı sınav, yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 20 katı kadar çağırılarak sınav yapılacak olup Uygulamalı sınav sonucuna göre tekrar en yüksek puandan en düşüğüne sıralanarak kadro sayısının 6 katı kadar aday Mülakat sınavına katılacaklardı.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA BURAYA TIKLAYARAK SONUÇLARDAN HABERDAR OLABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim