MSB^'ye bağlı olan Genel Kurmay Başkanlığı bünyesine 45 kişilik kadro için 2019 yılı Sivil Memur alımı yapacağını ilan etti. Kadro Dağılımı ve Özel şartları siz okurlarımızla İşin Olsa ekibi olarak haberimizin devamında paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde yayımladığı ilana göre “Milli Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği” ve "Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre Uzman Yardımcısı temini yapacak. Söz konusu alımlar Ankara ilinde bulunan Merlez teşkilatına yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanmış ola ilana göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında Milli Savunma Uzman Yardımcısı kadrosuna 40 ve Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı kadrosuna 5 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda tablo şeklinde kadro dağılımı şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

MSB Genel Kurmay Başkanlığı bünyesine sivil memur alımı için adaylardan bazı nitelikler talep ediyor. Bu kapsadam genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak şartları aranır. Özel olarak ise, yaş, Eğitim, KPSS, Yabancı Dİl gibi nitelikler aranıyor.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için, sınavın yapıldığı tarih itibarıyla askerlik durumu bakımından; askerlikle ilişkisi bulunmamak.
  • Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Yaş Şartı: 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle, 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğmuş olanlar).

Eğitim Şartı: Yukarıdaki tabloda belirtilen alanlardan mezun olmuş olmak şarttır. Eşdeğer bölümler kabul edilmeyecektir.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS), nitelik tablosunda belirtilen ilgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

Yabancı Dİl şartı: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği YÖK tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavlarından, son 3 (üç) yıl içerisinde nitelik tablosunda belirtilen puanı almış olmak ve bu belgeyi başvuru sistemine yüklemek.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

MSB memur alımı başvuru sürei 09 Aralık 2019 tarihi itibari işe başlamış olup en geç 10 Ocak 2019 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurular MSB üzerinden yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.