Milli Savunma Bakanlığı 2018 Aralık ayında yayımladığı ilan ile bünyesine toplamda 165 kişilik boşluk ile memur alımı yapacağını açıklamıştı. Buna göre adaylar için başvuru kılavuzu yayımlandı ve başvuru ekranı açıldı. Yayımlanan kılavuza göre adaylar başvurular 28 Aralık 2018 tarihi itibari ile başladı ve başvurularını Şubat ayı içerisinde tamamlayacaklardır. Alımlar farklı pozisyonlarda ve Kamu Personeli Seçme Sınavı dahilinde yapılacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı 165 kişilik boş kadro ile, memur, VHKİ, Tekniker, Mühendis,Mal Sorumlusu, Psikolog, Bahçıvan, İş Güvenliği Uzmanı, Uzman, Coğrafyacı, Teknisyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Aşçı, Hizmetli, Berber, Hademe, Hukuk İşleri Uzmanı, Gemi Adamı Öğretmeni, Hesap Sorumlusu pozisyonlarında memur alımı yapacak. Bu kadrolar içerisinde, Mühendis, Teknisyen ve Tekniker kadroları da kendi içlerinde farklı pozisyonlara ayrılmaktadırlar. Bunlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

MSB memur alımına başvuru yapacaklardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, İlgili sağlık kurumlarından Memur Adayı Olur raporu alabilmek, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan hala görev yapıyor olmamak,

Sözleşmeli subay, Sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi fes edilmemiş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan için başvurular 28 aralık 2018 tarihinde başlamış olup en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar edecektir. Adaylar başvurularını Milli Savunma Bakanlığı başvuru sistemi olan https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapmaları gereklidir. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilgili ilan hakkında detaylı bilgi alarak ilanın başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim