Milli Savunma Bakanlığı 29 Ekim 2016 tarihli yaptığı duyurusunda 50 kişilik pozisyon ile Müfettiş alımı yapacağını resmi gazete de duyrmuştu. Ancak başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç 30 Aralık 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Başvuru yapacak adaylar, en geç 30 Aralık 2016 tarihi Cuma Günü mesai saati bitimine kadar şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Posta yolu ile yapılacak olan başvurular,  Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı, Devlet Mh. Merasim Sk. Korgeneral Mehmet Sırrı Seyrek Kışlası Bakanlıklar/ANKARA  adresine yapılacaktır.  Ayrıca posta yolu ile yapılacak başvurularda son başvuru tarihini geçmiş olan postalar dikkate alınmayacaktır. Adayların başvuru dilekçesi ve fotoğraflı özgeçmişi eksiksiz teslim emeleri gerekmektedir. 

Adaylar Mesleğe özel yarışma sınavı ile girip en az üç yıllık yetişme döneminden sonra yapılan yeterlilik sınavını kazanarak 23/04/1981 tarihli ve 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanuna Göre müşterek kararla atanmış olmak, 40 yaşını aşmamış olmak ve kurumlarında Başmüfettiş, Başdenetçi, Başkontrolör, müfettiş, denetçi, kontrolör unvanlarından birini taşıyanlar arasından naklen en fazla 50 Başmüfettiş ve Müfettiş alımı yapılacaktır.

Başvuru dilekçesine yapılacak ek belgeler: Nüfuz Cüzdanı Fotokopisi, Müşterek Kararnamenin yayımlandığı Resmi Gazete sureti. 

 
Editör: TE Bilisim