Milli Savunma Bakanlığı 2018 yılının son günlerde bir duyuru yayımlamıştı. Yayımlanan duyuruya göre farklı alanlarda toplamda 165 kişilik boş kadro ile Sivil memur alımı yapacağını belirtmişti. Adaylar başvurularına 28 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlanmış olup 15 Şubat 2019 tarihinde sona erdi. Binlerce kişi ilgili ilana başvuru yaptılar ve artık başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemekteler.

Milli Savunma Bakanlığına başvuru yapmış olan adaylar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme sınavından Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında puan ile, Askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sözleşmeli Subay, Sözleşmeli Astsubay, uzman Erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak gibi niteliklerde başvuru yaptılar.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Başvuru yapmış olan adaylar KPSS puan sıralaması esas alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralanarak sınav çağrısı yapılacaktır. Adayların başvuru sırasında vermiş oldukları evraklar kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarına uygun olarak edilecektir. Yapılacak sıralamada kadro sayısının 20 katı kadar aday Uygulamalı sınava çağırılacaktır. Uygulamalı sınavda geçerli not 100 üzerinden 70 tir. Sonrasında ise Mülakat sınavı yapılacak. Diğer aşamalar ise, Değerlendirme,Sağlık Muayene işlemleri ve aday bilgilendirmesi yapılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan faliyet tablosuna göre sonuçların ne zaman açıklanacağı belirtildi. Buna göre Başvuru ve sınavlar için çağrılacak adayların genel ağ (İnternet) üzerinden yayımlanması 18 Mart 2019 tarihinden sonra yapılacak. Aşağıda paylaşacağımız faliyet takvimini inceleyebilirsiniz.

,

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

Başvuru yapmış olan adaylar için başvuru sonuçları açıkladığında anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz.Yada diğer memur alım ilanlarından haberdar olmak için Sosyal medya hesabımızı takip ederek her zaman güncel ilanları profilinizin ana sayfasından ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.