Resmi Gazete'nin 09 Kasım 2018 tarihli yayınına göre, Milli Güvenlik Kurulu büyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacğaını belirtti. Buna göre Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 6. dereceli kadrolara Uzman yardcımsı alacak.

Söz kousu olan Giriş Sınavı tek aşamalı olarak Sözlü olarak yapılacaktır. Başvurusunu yapan adaylarıni Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listessi sınav tarihinden en az 10 gün önce www.mgk.gov.tr adresi üzerinde ilan edilecektir. Bu bağlamda Milli Güvenlik Kurulu Sosyal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme Fakülteleri ile Hukuk fakülteleri mezunu 20 uzman Yardımcısı alacak. İlgili Giriş sınavına kadro sayısının 4 katı kadar aday yani 80 aday çalığırılacaktır. Adayların Sınava katılabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşımaları gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Milli Güvenlik Kurulu alımını yapacağı memur adaylarından, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri ile hukuk fakültelerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Giriş sınavının yapılacğaı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, Görevini devmalı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranır.

Ayrıca Giriş sınavına katılabilmeleri için değerlendireme için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP8, KPSS11, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSS28, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP43 puan türlerinden en az 80 puan ve üzeri puan almış olmak ve Son beş yıl içerisinde yapılan yabancı Dİl Sınavından D seviyesinde puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 19 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 30 kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularıı Milli Gğvenlik Kurulu resmi internet sayfası olan (www.mgk.gov.tr) adresinden başvuru formunu doldurarak ve diğer istenen belgeler ile birlikte Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:254 Posta Kodu:06530 Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapılabilir. İlan hakkında daha detaylı bilgiyi aşağıdan alabilirsiniz.

Milli Güvenlik Kurulu İlanının Tam Metni

Editör: TE Bilisim