Milli Eğitim Bakanlığına 500 engelli öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı belli oldu. Yapılan açıklamada EKPSS ile MEB öğretmen atamaları yapılacağı açıklandı. Başvuru işlemlerinin ne zaman yapılacağı, atamaların ne zaman gerçekleşeceği de belli oldu. 2018 yılı engelli öğretmen alımında başvurular MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusu ile açıklandı. Yapılan açıklamaya ilişkin detayları aktarıyoruz. Başvuru şartları neler olacak?

MEB 500 ÖĞRETMEN ALIMINDA BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların 2016 EKPSS ile 2018 yılında yapılacak olan EKPS'den puan sıralamasına göre atamaları yapılacak. 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekiyor. Daha önce memurluk veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektirecek ceza almamış olmaları, ortaöğretim öğretmenliği tezsiz yüksek lisans, pedagojik formasyon, sertifikalarından bir tanesine sahip olmak. Ayrıca başvuru kılavuzunda belirtilen özel şartları taşımaları gerekiyor. Peki başvular ne zaman başlayacak?

BAŞVURU TAKVİMİ;

2018 yılı engelli öğretmen atamalarında kontenjanlar 14 Haziran 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. 18 Haziran tarihi ile 22 Haziran tarihleri arasında başvurular alınacak. 27 Haziran 2018 tarihinde 500 kişinin atamaları gerçekleştirilecek.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim