Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda kamuya ve bağlı kuruluşlarına memur alımı yapılacağı aktarıldı. İlgili duyuruda Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine ilköğretim, lise, önlisans ve lisans eğitim düzeyleri üzerinden alımların sağlanacağı bilgisine yer verildi. Yayımlanan duyuruda başvuru şekilleri, başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve diğer detaylara da yer verildi. Başvurular yapılacak tercih işlemlerinin ardından değerlendirmeye alınacak ve tercih işlemleri tamamlanan adayların belirlenmesi noter huzurunda çekilecek kura ile sonuçlandırılacaktır. İlana yalnızca Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında yer alan vatandaşların başvuruları kabul edilecektir.

SOSYAL HİZMETLER KANUNU NEDİR?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu, devlet korumasında yetiştirilmesi kararı almış ve devlet desteğiyle yetiştirilmiş kişiler olarak aktarılmaktadır. Bu kişilerin kamuda istihdamına yönelik memur alımları yapılacaktır. Hak sahipliğinin doğrulanması sonrasında kanun dahilinde yer alan kişiler başvurularını gerçekleştirebilirler. 

EĞİTİM DÜZEYLERİNE GÖRE KADRO DAĞILIMI

DPB tarafından yayımlanan duyuruda, ilköğretim, lise, önlisans ve lisans eğitim düzeyleri üzerinden memur alımına yönelik tercih işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına yönelik olarak yapılabileceğine yer verilmiş ve kadro dağılımları da ilgili kılavuz dahilinde aktarılmıştır. Bu bağlamda kılavuzda aktarıldığı üzere ilköğretim düzeyinden 382, lise eğitim düzeyinden 712, önlisans 30 ve lisans eğitim düzeyinden 8 memur alımı yapılacağı ifade edilmiştir. Yayımlanan kılavuzlara ulaşmak, başvuru yapmak ve diğer detayları görüntülemek için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Buradan kılavuzlar, eğitim düzeylerine göre kadrolar, pozisyonlar ve son başvuru tarihleri gibi tüm detaylara erişim sağlamak mümkündür.

Kılavuz için tıklayınız.